Spreker Richard van Hooijdonk: Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard van Hooijdonk heeft de onderwijsprofessionals je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.
Spreker Thijs Launspach: Thijs is psycholoog, trainer, spreker en bestsellerauteur. Daarnaast is hij columnist van het AD, podcastmaker, docent aan The School of Life en gast in tal van programma’s. Als expert op het gebied van mentale gezondheid, stress, burn-out, millennials en de impact van social media, geeft Thijs krachtige, concrete keynotes, workshops, trainingen en inspiratiesessies met volop interactie en concrete, direct toepasbare tips en handvatten
Alle aanwezigen hebben ook één van de volgende inspiratiesessie gevolgd.
Ronald Hünneman: Om beter te worden in je vak, of dat nu minister, docent, verzorgende of bouwvakker is, is zelfinzicht onontbeerlijk. Maar, inzicht krijgen in de manier waarop je functioneert, en hoe dat verbeterd zou kunnen worden is lastig. In deze lezing stond één van de belangrijkste aspecten van zelfinzicht centraal: humor. Welke rol speelt humor bij zelfinzicht? Welke vormen van humor zijn van belang? Hoe kan de ontwikkeling van een gevoel voor humor worden gestimuleerd? Een vrolijk serieuze lezing met voorbeelden.
Remy Gieling: Gerenommeerd spreker op het gebied van de ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie en auteurs van diverse boeken heeft de gasten van de Zeeuwse Onderwijsdag verrijkt met zijn inzichten. Remy is ingegaan op de kansen en mogelijkheden die (generatieve) AI biedt, maar heeft ook laten zien welke beperkingen je moet kennen. In zijn presentatie sprak hij hoe de vooruitgang van bekende grote taalmodellen, zoals die achter ChatGPT, het onderwijs slimmer, beter en persoonlijker kunnen maken. Hierbij lag de focus op het vinden van een optimale symbiose tussen mens en machine, waarbij de beperkingen van AI niet uit het oog worden verloren.
Madelein van der Hout: Ze is expert op het gebied van cybersecurity, digitale weerbaarheid, en de ethische aspecten rondom kunstmatige intelligentie en zal een sessie houden over het ethisch en verantwoord inzetten van AI. Tijdens haar presentatie heeft Madelein de risico's en beperkingen van AI besproken, maar ook hoe organisaties en individuen zich kunnen inzetten om AI op een juiste manier toe te passen. Hierbij ligt de nadruk op het behoud van oog voor mens en maatschappij, zodat AI niet alleen technologisch vooruitgang biedt, maar ook ethisch verantwoord wordt geïntegreerd in onze samenleving - nu en in de toekomst.
Marjan Ruiter: In een wereld die steeds sneller verandert door technologische ontwikkelingen, is het belangrijker dan ooit om onze leerlingen niet alleen voor te bereiden op een digitale toekomst, maar ook om hun soft skills te ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het omgaan met de complexe uitdagingen van de 21e eeuw. Maar hoe zorgen we ervoor dat onze jongeren niet alleen technisch onderlegd zijn, maar ook creatief, kritisch, en sociaal vaardig? Dat hebben de deelnemers van deze inspiratie sessie zelf mogen ervaren.
Richard van Hooijdonk: Leidinggeven aan de toekomst staat centraal tijdens deze inspiratiesessie die gegeven werd aan de Zeeuwse onderwijsbestuurders en was een vervolg op de CPOZ bijeenkomst in september 2024.