Campagnefoto
Logo -3

Zeeuwse Open Scholenweek

Meer dan 50 scholen in heel Zeeland stellen voor de eerste keer hun deuren gelijktijdig open tijdens de Zeeuwse Open Scholenweek van 7 t/m 11 oktober 2024. Dit unieke initiatief van Lesgeven in Zeeland biedt iedereen die een carrière in het onderwijs overweegt of een switch wil maken binnen het onderwijs, een ongekende kans om de sfeer en het werk van dichtbij te ervaren.

Zeeuwse Open Scholenweek

Tijdens deze week nodigt het primair-, voortgezet-, speciaal-, middelbaar en hoger onderwijs in Zeeland geïnteresseerden uit om zelf te komen ervaren hoe het is om les te geven of om op een school te werken. Van een kijkje in de klas tot gesprekken met docenten en leerlingen: bezoekers krijgen een realistisch beeld van het onderwijs en de diverse mogelijkheden die de sector biedt. Of je nu een student bent, een zij-instromer, een herintreder of onderwijsprofessional de Zeeuwse Open Scholenweek biedt voor ieder wat wils.

Waarom is de Zeeuwse Open Scholenweek zo speciaal?
- Primeur voor Zeeland: Nog nooit eerder hebben zoveel scholen in de regio tegelijkertijd hun deuren opengezet voor het publiek. Dit maakt de Open Scholenweek tot een unieke gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het onderwijs in Zeeland.
- Breed aanbod: Met scholen verspreid over de hele provincie is er voor iedereen een passende locatie te vinden. Of je nu interesse hebt in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of speciale onderwijsprogramma's, er is een ruim aanbod aan bezoeken.
- Directe kennismaking met het werkveld: Ontmoet docenten, onderwijsassistenten en andere onderwijsprofessionals, en stel al je vragen over lesgeven, de uitdagingen en de mooie kanten van het vak.
- Inspirerende ervaringen: De Open Scholenweek is niet alleen informatief, maar ook inspirerend. Laat je verrassen door de passie van docenten en de levendigheid van de schoolomgeving.

Kom langs en laat je inspireren!
Zeeuwse scholen staan klaar om je te verwelkomen en je te laten zien hoe betekenisvol en uitdagend het werk in het onderwijs kan zijn. Deze eerste editie van de Zeeuwse Open Scholenweek belooft een bijzondere ervaring te worden voor iedereen die nieuwsgierig is naar een toekomst in het onderwijs.

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer weten over de Zeeuwse Open Scholenweek of je aanmelden voor een bezoek? Ga dan naar lesgeveninzeeland.nl/openscholenweek.

Image

Havo-e: Onderweg naar een carrière in het onderwijs

Sander Goedee is van origine docent bewegingsonderwijs bij het Nehalennia in Middelburg. Maar tegenwoordig focust hij zich ook op de pilot van het project Havo-E. Hiermee hoopt hij meer jongeren te enthousiasmeren voor het educatiewerkveld. Campus Zeeland sprak hem over deze pilot, het traject voor de leerlingen, de eerste lessen en de dromen.

Lees meer