Zeeuwse Onderwijs Dag

Woensdag 16 oktober 2024 is de Zeeuwse Onderwijs Dag. Het thema 2024: De toekomst is nu! 

Een dag voor het Zeeuwse Onderwijs. Door het Zeeuwse Onderwijs. 

We gaan terug naar de kern. De klas. De leerling. De student. Jij als professional.

En we gaan vooruit. Met dit thema. Met inspiratie. Met vooruitziende blik.

De toekomst is nu!
  • Hoe ziet die eruit in het onderwijs?
  • Wat vraag dat van ons?
  • Wat vraagt dit van onze leerlingen/ studenten?
  • Wat is belangrijk, wat niet?
  • Waar ligt onze uitdaging? Onze twijfel?

We duiken de diepte in. Gaan met je op zoek naar inspiratie en antwoorden. Met een inspirerend en divers aanbod van sprekers en inspiratiesessies.

Spreker Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Spreker Thijs Launspach

Thijs is psycholoog, trainer, spreker en bestsellerauteur. Daarnaast is hij columnist van het AD, podcastmaker, docent aan The School of Life en gast in tal van programma’s. Als expert op het gebied van mentale gezondheid, stress, burn-out, millennials en de impact van social media, geeft Thijs krachtige, concrete keynotes, workshops, trainingen en inspiratiesessies met volop interactie en concrete, direct toepasbare tips en handvatten

Programma

14.15 uur inloop in de Lasloods 

15.00 uur opening

15.05 uur lezing Richard van Hooijdonk

16.00 uur vertrek naar inspiratiesessies 

16.15 uur start inspiratiesessies HZ (je volgt 1 sessie)

17.45 uur einde inspiratiesessies, terug naar de Lasloods 

18.00 uur lezing Thijs Launspach

19.00 uur maaltijd 

 

Inspiratiesessie (je volgt 1 sessie)

Spreker: Ronald Hünneman

Om beter te worden in je vak, of dat nu minister, docent, verzorgende of bouwvakker is, is zelfinzicht onontbeerlijk. Maar, inzicht krijgen in de manier waarop je functioneert, en hoe dat verbeterd zou kunnen worden is lastig. In deze lezing staat een van de belangrijkste aspecten van zelfinzicht centraal: humor. Welke rol speelt humor bij zelfinzicht? Welke vormen van humor zijn van belang? Hoe kan de ontwikkeling van een gevoel voor humor worden gestimuleerd? Een vrolijk serieuze lezing met voorbeelden.

Spreker: Remy Gieling  

Gerenommeerd spreker op het gebied van de ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie en auteurs van diverse boeken gaat de gasten van de Zeeuwse Onderwijsdag verrijken met zijn inzichten. Remy zal ingaan op de kansen en mogelijkheden die (generatieve) AI biedt, maar ook laten zien welke beperkingen je moet kennen. In zijn presentatie bespreekt hij hoe de vooruitgang van bekende grote taalmodellen, zoals die achter ChatGPT, het onderwijs slimmer, beter en persoonlijker kunnen maken. Hierbij ligt de focus op het vinden van een optimale symbiose tussen mens en machine, waarbij de beperkingen van AI niet uit het oog worden verloren.

Spreker: Madelein van der Hout

Ze is expert op het gebied van cybersecurity, digitale weerbaarheid, en de ethische aspecten rondom kunstmatige intelligentie en zal een sessie houden over het ethisch en verantwoord inzetten van AI. Tijdens haar presentatie bespreekt Madelein de risico's en beperkingen van AI, maar ook hoe organisaties en individuen zich kunnen inzetten om AI op een juiste manier toe te passen. Hierbij ligt de nadruk op het behoud van oog voor mens en maatschappij, zodat AI niet alleen technologisch vooruitgang biedt, maar ook ethisch verantwoord wordt geïntegreerd in onze samenleving - nu en in de toekomst.

Spreker: Marjan Ruiter 

In een wereld die steeds sneller verandert door technologische ontwikkelingen, is het belangrijker dan ooit om onze leerlingen niet alleen voor te bereiden op een digitale toekomst, maar ook om hun soft skills te ontwikkelen. Deze vaardigheden zijn essentieel voor het omgaan met de complexe uitdagingen van de 21e eeuw. Maar hoe zorgen we ervoor dat onze jongeren niet alleen technisch onderlegd zijn, maar ook creatief, kritisch, en sociaal vaardig?

Tijdens deze interactieve workshop ligt de focus op het belang van kunst en cultuur in het onderwijs van morgen. Met speciale aandacht voor de kunst van het kijken. In een tijd waarin we vaak worden overspoeld door informatie, zijn we verleerd om écht te kijken—niet alleen met onze ogen, maar ook met onze handen en ons hart.

We verkennen hoe kunst en cultuur niet alleen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen, maar ook hoe ze de essentiële vaardigheid van diep waarnemen en begrijpen kunnen versterken. Door middel van praktische en eenvoudige oefeningen, zelfs voor degenen zonder kunstzinnige achtergrond, leren docenten hoe ze hun leerlingen kunnen stimuleren om de wereld om hen heen bewuster te ervaren. Je hoeft geen expert te zijn in kunst om het te gebruiken als een krachtig hulpmiddel in de klas—iedereen kan hiermee aan de slag.

Sluit je aan bij deze sessie en ontdek hoe we, door de kunst van het kijken te herontdekken en te integreren in ons onderwijs, onze jongeren kunnen ondersteunen om niet alleen succesvol te zijn in de wereld van morgen, maar ook om betekenisvolle bijdragen te leveren aan de samenleving. 

Spreker: Richard van Hooijdonk 

Leidinggeven aan de toekomst staat centraal tijdens deze inspiratiesessie. Deze sessie is alleen toegankelijk voor bestuurders die de CPOZ-bijeenkomst in september 2024 bijwonen.  

Aanmelden

Wij zien je aanmelding graag tegemoet! Geef gelijk aan of je blijft eten. En welke inspiratiesessie je wilt volgen. 

We bieden het programma kosteloos aan. Bij aanmelding rekenen we op je komst. Je mag tot en met dinsdag 8 oktober 2024 15.00 uur kosteloos annuleren. Of je plek laten vervangen.

Daarna rekenen we 100 euro per persoon voor de gemaakte kosten.

Hiervoor ontvang je een factuur via de mail.

Voorwaarden

Voor de zekerheid onze voorwaarden nog even op een rijtje: 

  • Ben je om welke reden dan ook verhinderd? Tot en met dinsdag 8 oktober 2024 15.00 uur kun je per mail kosteloos annuleren. Bij inschrijving rekenen we op je komst, ook als je om een goede reden niet kunt komen.
  • Als je er niet bent, ontvang je een factuur. Ook bij vervelende privéomstandigheden, ziekte- of andere klachten. Je kunt je natuurlijk wel altijd laten vervangen door iemand anders.
  • Ben je aangemeld voor de maaltijd? Ook dan rekenen we op je komst. Gezien het thema van deze bijeenkomst willen we bijdragen aan een duurzame toekomst. Voedselverspilling hoort daar niet bij. Als we een maaltijd voor je bestellen rekenen we erop dat je bij de maaltijd aanwezig bent.

We hanteren strikte annuleringsregels vanwege de hoge ‘no show’ bij kosteloze programma's.

 

Vragen?

Stel ze aan de organisatoren van de Zeeuwse Onderwijsdag via zod@lesgeveninzeeland.nl 

Corrinne Dekker, Albero Scholen

Arjan Beekman, Zeeprof 

Geralda Jansen, Ozeo/Qwestor Educatief